<
Pre-Parliament @ Agra

Prelude public school is organizing a Pre world parliament seminar on November 1st, 2012 in the school premises.
At the advent of most crucial and controversial year, we are left with lot of un-answered questions and uncertainties. The Pre-Parliament Seminar will throw light on emerging realities, challenges and mystery prevailing related to 2012.It will kindle curiosity and spark the divinity within to meet the multifarious challenges of life and will seek to answer the questions of all problems.

Venue: Prelude Public School ,Dayalbagh, Agra

Agra has found its mention in the famous Hindu epic Mahabharat as the forest of Agraban close to Mathura. Badal Singh founded the city in 1475. Sikandar Lodhi made Agra his capital city. Later, Babur defeated the Lodhis to capture the city situated on the banks of River Yamuna and thus, the long association of Mughals with Agra started. The Mughal love of architecture translated into beautiful monuments such as Taj Mahal, Agra Fort, Fatehpur Sikri and Sikandra. The glory of Agra was at its peak during the reign of Akbar, Jehangir and Shah Jahan. Akbar made it the center of art, culture, commerce and learning and Shah Jahan saw it in full bloom

We aspire to remain connected with world united for the noble task it has taken up for uniting people world wild through spiritual awakening. The taj city will play a significant role in this direction

Event Schedule
1st November, 2012
Time / Duration Schedule
9:00 - 9:05 5 min. Arrival of the Guests
9:05 - 9:15 10 min Welcome address and Lighting of the Lamp
9:15 - 9:30 15 min Introductory speech high lighting Pre-world Parliament by The Principal, Dr. Surendra Dass
9:30 - 9:55 25 min. Speech by Dr. Meharul Hasan, Director of U.R.O. Bhopal. Topic- "World Peace through Spirituality".
9:55 - 10:20 25 min Speech by Dr. RavinderTuli, Apollo Hospital, Indraprastha, Delhi. Topic-"Role of Spirituality in eradicating incurable sickness"
10:20 - 10:45 25 min Speech by Guest of Honor Mr. Ram Bhooj National Program Officer, Ecological Science, UNESCO- Delhi
10:45 - 11:10 25 min Speech by Chief Guest- Mr. Bhuvnesh Sharma, Vice -Chancellor MMYVV(Bhopal)
11:10 - 11:15 5 min Theme Song on world parliament
11:15 - Vote of Thanks
11:20 - Inauguration of Science Exhibition

Related Links

-->